Jämtland – Ledkrysset Vandrarhem

Jämtland – Ledkrysset Vandrarhem Image

Jämtland – Ledkrysset Vandrarhem

På fjället men mitt i stan! Så kan man sammanfatta stämningen i Ledkrysset vandrarhem i Östersund. Den gamla brandstationen mitt i stan är inredd som en fjällstation med ljuden av vattenfall och fågelsång och suset i de vackra vridna krypbjörkarna. Härifrån har gästerna inte långt att ta sig till Åreskutan eller Jämtlandsfjällen för att uppleva äventyr både vinter som sommar.

Som gäst på vandrarhemmet bor man bekvämt i flerbäddsrum eller två-fyrabäddsrum. Det finns även familjerum för barnfamiljer. Det finns en matsal som serverar frukost varje morgon, en stor terrass och en lekhörna för de minsta gästerna.

På vintern erbjuder Östersund en mängd aktiviteter. Man kan åka skidor eller skridskor på Storsjöns is eller så kan man promenera från vandrarhemmet till Östersunds skidstation. Här finns fina skidspår av internationell klass och en arena för skidskytte. På Frösön finns slalombackar som passar både nybörjaren och den vana skidåkaren.

Om du kommer på sommaren så är det då man ska besöka Jamtli Historieland, där man kan göra en tidsresa från 1700- och 1800-talet och vidare genom 1900-talet. Det är ett riktigt spännande utflyktsmål, särskilt för barn. Man kan även besöka Frösö zoo, en av Sveriges största djurparker. Eller varför inte spana efter Storsjöodjuret?

FÖRFATTARE | lovisa Comments | Kommentarer inaktiverade för Jämtland – Ledkrysset Vandrarhem DATUM | februari 27, 2018

Kategorier och taggar

lovebond-lite