Kända vandrarhem i Sverige

Kända vandrarhem i Sverige Image

Kända vandrarhem i Sverige

Ett vandrarhem är perfekt för den som inte vill betala skjortan för en övernattning, eller gärna ha möjlighet att laga mat (många vandrarhem erbjuder möjlighet att få tillgång till kök) och mer familjära miljöer. I Skåne finns det många olika bra vandrarhem, men det kan vara svårt att hitta rätt. Därför är den här guiden för dig som ska till Skåne och vill bo på ett bra vandrarhem. Vare sig du är på jakt efter moderna vandrarhem med nordisk inredning och fiffig skjutdörr till rummet, eller gamla anrika stora hus med antika möbler, finns allt för dig på Österlen. I den här guiden sammanställs olika STF anläggningar som finns runt om på Österlen.

STF anläggningar runt om på Österlen

Runt om på Österlen finns det en massa olika vandrarhem. STF, som står för Svenska Turistföreningen, har flera ställen på Österlen. Dessa är Backåkra Vandrarhem, Baskemölla Vandrarhem Bed and Breakfast, Brantevik Vandrarhem, Haväng Vandrarhem, Kivik det lilla badhotellet, Skåne-Tranås och Munkamöllan Logi.

Backåkra Vandrarhem drivs av familjen Augustin och Larsson. Det är ett familjärt vandrarhem med en inredning som är häftigt skapat av loppisfynd och återanvända möbler med fina detaljer. Det är ett perfekt hem för en familj för en natt eller varför inte en vecka? Här får man även ta del av en mycket bra frukostbuffé. Härifrån har man nära till Skåneleden, en vandringsled, eller varför inte museet över Dag Hammarskjöld?

På STF Baskemölla Vandrarhem Bed and Breakfast, som ligger i Baskemölla i Simrishamns kommun, har man nära till de Skånska vackra gula rapsfälten, odlingar av äpplen som blir till äppelmust och såklart vackra stränder och hav.

Kivik är ett nav för många på Österlen. Här kan du till exempel bo på det fina pensionatet Kivikstrand, det lilla badhotellet. Det har tre stjärnor och är lite finare, vilket är perfekt för den som vill ha en liten guldkant på sin natt. Havet ligger bara ett stenskott bort och många rum har havsutsikt. Alltså är det perfekt läge för ett morgon eller ett kvällsdopp. Eller en morgonpromenad innan frukost kanske? De charmiga rummen är olika inredda och mycket trevliga. Hotellet drivs av familjen Apelqvist med personal och har öppet från april till slutet av december. Det är stängt mellan slutet på december till början på april. I hotellet finns även en härlig restaurang. Den har öppet från maj till oktober. Hit åker också många företag som ska iväg på konferenser.

I Skåne Tranås ligger Munkamöllan Logi. Skåne Tranås är en del av Tomelilla kommun. Det är en mycket anrik liten stad, som en gång i tiden var en av de allra största byarna runt om på Österlen. I dag är det en liten stad som istället är mycket pittoreskt och därför värd ett besök för den som vill få känning av dåtidens stora byar.

FÖRFATTARE | lovisa Comments | Kommentarer inaktiverade för Kända vandrarhem i Sverige DATUM | augusti 7, 2019

Kategorier och taggar

lovebond-lite