af Chapman & Skeppsholmen Vandrarhem

af Chapman & Skeppsholmen Vandrarhem Image

af Chapman & Skeppsholmen Vandrarhem

Vem skulle inte vilja vaggas till ro av vågskvalp på Stockholms vackraste vandrarhem? Den tremastade fullriggaren af Chapman är ett av Stockholms mest kända riktmärken där den ligger i Saltsjön vid Skeppsholmen.

HMS Af Chapman byggdes redan 1888 i Whitehaven i England för att segla ner till Australien. Skeppet såldes så småningom till Skandinavien och fungerade mellan 1915-1934 som skolfartyg i kombination med frakttrafik. Hon gick då främst mellan Skandinavien och Australien. 1947 köptes hon av Stockholms stad och uppläts till STF som sedan 1949 driver vandrarhem på skeppet. Mellan 2006 och 2008 genomgick skeppet en omfattande renovering och idag kan gästerna beundra det vackra skeppets alla detaljer, sova bekvämt i skeppshytterna och njuta av utsikten upp på soldäck.

Om du inte är lagd för båtliv utan hellre håller dig på torra land kan du istället välja att övernatta i Hantverkshuset som är en vacker byggnad från 1800-talet som ligger alldeles intill skeppet. Här är det ljust och luftigt med högt i tak och stora fönster. Huset fungerade tidigare som bostäder för Flottans hantverkare och senare för örlogsvarvets maskin- och hantverkspersonal, därav byggnadens nuvarande namn. Idag hittar man här vandrarhemmets reception, cafeteria och kök för gästerna.

Om du bor på af Chapman & Skeppsholmen Vandrarhem så bor du i en historisk miljö mitt i centrala Stockholm. Här har man nära till flera högklassiga museer som Moderna Museet, Östasiatiska museet och utställningshallarna Bergrummet, en gigantisk underjordisk anläggning som byggdes åt marinchefen under andra världskriget. Därför kallas ibland Skeppsholmen för en museiö. Det finns även möjlighet att ta en tur ut till Djurgården med skärgårdsbåtarna som har en hållplats på Skeppsholmen

FÖRFATTARE | lovisa Comments | Kommentarer inaktiverade för af Chapman & Skeppsholmen Vandrarhem DATUM | januari 26, 2018

Kategorier och taggar

lovebond-lite