Skåne – Nyrup Naturhotell

Skåne – Nyrup Naturhotell Image

Skåne – Nyrup Naturhotell

Har du någonsin funderat på hur det skulle vara att sova mitt i skogen i en hydda gjord av ylle? Nu har du möjlighet att göra just det på Nyrup Naturhotell som ligger granne med Hålsaxabäckens ravin. Hit går inga bilar och den skånska bokskogens sus utanför är det enda som hörs.

Yllehyddorna är mongoliska jurtor som är skapade med syfte att vara så miljövänliga som möjligt. Avtrycket i naturen är minimalt då alla byggmaterial är naturliga och ljuset kommer från enkla fotogenlampor. Rinnande vatten och avlopp finns inte men man kan tvätta sig i tvättfat och vatten finns i varje hydda.

Maten lagas utomhus över öppen eld. Man kan köpa med sig sin egen mat från härliga gårdsbutiker i trakten eller boka matkorgar för frukost, lunch och middag från vandrarhemmet. Ved och vatten står vandrarhemmet för.

I Höörs vackra skogar kan man gå i längs med slingrande vandringsleder. En av lederna bär det spännande namnet ”Brottets bana” men namnet har inget med brottslingar att göra. Istället kommer namnet från ett stenbrott i trakten. I Frostavallens strövområde passerar man Dagtorpssjön, som ibland kallas för Skånes renaste sjö. Här kan man passa på att ta ett dopp och sjön är även en bra fiskesjö. Hos vandrarhemmet kan du även boka ostpromenader, yoga, eller guidade vandringar. Eftersom Nyrup Naturhotell värnar om ett naturligt förhållningssätt ligger fokus här på upplevelser med den omgivande naturen och på mänskliga möten. Det här kan vara den ideala romantiska weekendresan med sin käresta då man kan titta på stjärnorna och värma sig vid brasans sken.

Trots att det känns avlägset ligger Nyrup Naturhotell mindre än en timmes väg från Malmö. Du checkar in i Nyrups Osteria och sedan är det en kilometers promenad till hotellet. Det kan vara bra att ha det i åtanke så att man packar relativt lätt för sin vistelse i jurtan.

FÖRFATTARE | lovisa Comments | Kommentarer inaktiverade för Skåne – Nyrup Naturhotell DATUM | mars 14, 2019

Kategorier och taggar

lovebond-lite