Sveriges roligaste vandrarhem/hotell

Sveriges roligaste vandrarhem/hotell Image

Sveriges roligaste vandrarhem/hotell

Älskar du att resa men föredrar att vara på lite mer udda platser? Sverige är fullt av säregna hotell som lockar gäster från både när och fjärran. Med alla nya trender som sprider sig i världen såsom ekologiskt tänk och nya praktiska inredningsformer, så poppar det upp nya hotellidéer hela tiden. Dessa hotell och vandrarhem kan vara utmärkta under semestertider eller när du kanske befinner dig mellan två platser på grund av en flytt. Titta in i något av Sveriges udda guldkorn medan du bokar en flyttstädning i Göteborg som jobbar febrilt när du kopplar av i väntan på ditt nya hem.

Sala Silvergruva B&B – lev som en tvättäkta gruvarbetare

Du som har klaustrofobi i kombination med att vara mörkrädd, bör kanske ta dig en extra funderare innan du drar iväg till Sala Silvergruvas Bed & Breakfast. Men vackert, det är det! Rummen är inredda i lyxig stil samtidigt som man har bevarat bergsväggarna med gamla ljusstakar och lyktor som ger ett verklighetstroget intryck. Rummen ligger 155 meter under jord där bergsrum och vattenfyllda schakt omger dem. Du kan även passa på att ta en guidad gruvvisning när du ändå befinner dig där.

Kolarbyn i Skinnskatteberg – tillbaka till stenåldern

Älskade du att bygga kojor som barn? Då är Kolarbyn något för dig. Med spetsiga kojor med ditsläpat granris, träplankor, grenar och mossa, kan du leva som en riktig stenåldersmänniska, eftersom det heller inte finns någon el eller rinnande vatten att använda, endast en brasa. Du får helt enkelt nöja dig med två enkla britsar med fårskinnsfällar för att hålla dig varm om natten. Inredningen må vara väldigt spartansk men är desto mysigare. Du har också djurlivet inpå knuten, då du bor mitt ute i skogens gröna rike samt en sjö där du kan låna en eka. Allt du ser är gjort av naturmaterial.

Trollstubbarna i Lyrestad Norrkvarn – ”Jag vill bo i en svamp, annars får jag kramp”

Ja, det går alldeles utmärkt. Längs Göta Kanal finns det många sevärdheter och en av dem är de två svampstugorna där du kan bo med dina nära och kära. Stugorna ser ut som en röd flugsvamp eller en Karl Johansvamp – det är bara att välja.

Designhostel Gärdet

Om du befinner dig i självaste Stockholm och vill uppleva svensk design i sitt esse, så kan du ta en tripp till Designhostel på Gärdet. Allt är modernt inrett med stilren, skandinavisk design och priserna är inte alls höga. Fördelen är också att du befinner dig ute i det gröna och har samtidigt mycket nära till Stockholms shopping, restauranger, krogar och vatten.

Grottbyn i Hörr – gå i Bilbo Baggins fotspår

Älskade du Sagan om Ringen-filmerna? Då kan du uppleva en liknande atmosfär i Grottbyn i Höör i Skåne. 12 olika grottor ligger på kullarna och påminner om Fylke i mångt och mycket. Du kan själv välja om du vill ha en grotta med eller utan toalett/dusch.

FÖRFATTARE | lovisa Comments | Kommentarer inaktiverade för Sveriges roligaste vandrarhem/hotell DATUM | augusti 1, 2018

Kategorier och taggar

lovebond-lite