Smögen: Makrillvikens Vandrarhem

Smögen: Makrillvikens Vandrarhem Image

Smögen: Makrillvikens Vandrarhem

Få platser är väl så nära förknippade med Västkusten och allt vad det innebär som Smögen! Varje sommar lockar Smögen och Smögenbryggan tusentals turister som kommer för att uppleva en äkta sommaridyll. Om man vill tillbringa några nätter här är Makrillvikens vandrarhem ett bra val. Här bor man 15 meter ifrån havet och du kan börja dagen med ett morgondopp i Skageracks blåa vatten. Vandrarhemmet erbjuder bokning av båtturer för sina gäster då man har möjlighet att besöka fantastiska badplatser i skärgården. Vad sägs om att besöka Marmorbassängen med sitt gröna vatten, eller Slätte hälla och Jättegrytorna? Har man tur kan man kanske spana efter söta knubbsälar. Om man blir lite frusen kan man boka vandrarhemmets bastu för att värma upp sig. På kvällen eller vid lite sämre väder kan man spela spel i de gemensamma utrymmena eller bara sitta i lugn och ro och läsa en bok. Det finns en kiosk i receptionen om man vill ha något gott att äta.

Om man hellre håller sig på land en dag kan man promenera ner till Smögenbryggan och botanisera i de små butikerna som huserar i de gamla sjöbodarna eller köpa nyfångad fisk som man sedan kan tillaga hemma i vandrarhemmets kök. Västkusten är ju känd för sina goda fiskrätter och man får inte missa att smaka den läckra smögenröran som gör sig extra bra på en god toast. En annan delikatess är hummer och hummerfisket drar alltid igång måndagen efter den 20:e september. En extra trevlig sak man får njuta av om man kommer sent på säsongen alltså. Många av butikerna på och runt Smögenbryggan håller öppet året runt, särskilt på helgerna.

Makrillviken byggdes ursprungligen för att användas som kurbadhus, vilka var vanliga på orten och som tidigare lockade många turister som ville uppleva de välgörande effekterna av salta havsbad. Under 90-talet byggdes anläggningen om för att fungera som ett vandrarhem som är anslutet till SVIF – Sveriges vandrarhem i förening. Vandrarhemmet byggde nyligen om och till och är delvis handikappsanpassat. Det finns också möjlighet att ta med sig husdjur. Många besökare återkommer år efter år och platsen är väl lämpad för barnfamiljer då det finns en fin lekpark alldeles i närheten. Ett besök här är fortfarande välgörande för både kropp och själ.

FÖRFATTARE | lovisa Comments | Kommentarer inaktiverade för Smögen: Makrillvikens Vandrarhem DATUM | februari 18, 2019

Kategorier och taggar

lovebond-lite