Mölnlycke: Wendelsberg – hotell och vandrarhem

Mölnlycke: Wendelsberg – hotell och vandrarhem Image

Mölnlycke: Wendelsberg – hotell och vandrarhem

Affärsmannen Bruno Wendel var under 1800-talet en av Sveriges rikaste personer. Han grundade Mölnlycke fabriker som bland annat tillverkade möbler och mollskinn. Under slutet av 1800-talet lät han uppföra det pampiga träslottet som fick namnet Wendelsberg . Här tänkte Bruno Wendel leva som pensionär, men han fick bara glädje av huset i nio år då han dog vid 70 års ålder år 1893. Sedan lågkonjunkturen tvingat fabriken i konkurs köptes huset av nykterhetsrörelsen IOGT-NTO som startade en folkhögskola på platsen. Fortfarande utgör träslottet huvudbyggnaden i Wendelsbergs folkhögskola, en skola som idag fortfarande drivs av IOGT-NTO.

Det är även folkhögskolan som driver det miljömärkta vandrarhemmet och hotellet. Som gäst på vandrarhemmet bor du i det vackra träslottet med tillgång till joggingspår och promenadstråk i den vackra parken som omger slottet. Parken anlades av Bruno Wendel, som lät sina fabriksarbetare arbeta här när fabriken hade brunnit ner och man väntade på att den skulle byggas upp igen. På sommaren har du möjlighet att umgås på uteplatserna med grillar och du kan även laga din egen mat i korridorernas gästkök. Man ska dock respektera att hela anläggningen är helt alkoholfri. Varje morgon serveras en härlig frukostbuffé. Här har du nära, endast 15 minuter, in till centrala Göteborg.

FÖRFATTARE | lovisa Comments | Kommentarer inaktiverade för Mölnlycke: Wendelsberg – hotell och vandrarhem DATUM | april 22, 2018

Kategorier och taggar

lovebond-lite