Öland – Ottenby Vandrarhem

Öland – Ottenby Vandrarhem Image

Öland – Ottenby Vandrarhem

På Ölands allra sydligaste udde ligger Ottenby, ett världsarv och en fantastisk plats att besöka för fågelälskare. Här kan du övernatta på Ottenby vandrarhem som ligger i det som tidigare var ortens småskola. Efter att skolan stängde 1960 flyttade vandrarhemmet in i byggnaden och man flyttade så småningom flera byggnader till området i takt med att verksamheten växte. Idag finns det även en camping. Alla nattgäster har tillgång till dusch, toalett och kök. Mellan maj och september är även två uppvärmda pooler öppna på området, vara den ena är en barnpool, till stor glädje för de yngsta gästerna.

I Ottenby kan du besöka den kända Ottenby fågelstation där man arbetar med att ringmärka fåglar i forskningssyfte. Här kan man få en guidad tur och nyheter om de senaste forskningsresultaten inom fågelforskningen. Man kan också besöka Öland sydligaste fyr, Långe Jan och restaurang Fågel Blå som serverar ekologisk, kravmärkt mat och god fika.

För att ta sig runt kan man hyra en cykel på vandrarhemmet, men det finns även fina vandringsleder. En av Ölands bästa golfbanor, Grönhögens Golf Links ligger också i närheten och erbjuder en bana med havskontakt på alla hål – en riktig utmaning alltså. Ottenby har mycket att erbjuda sina besökare.

FÖRFATTARE | lovisa Comments | Kommentarer inaktiverade för Öland – Ottenby Vandrarhem DATUM | december 3, 2018

Kategorier och taggar

lovebond-lite