Vandrarhem i Göteborgs skärgård

Vandrarhem i Göteborgs skärgård Image

Vandrarhem i Göteborgs skärgård

Vad är bättre än att ta någon av Västtrafiks båtar ut till öarna i Göteborg skärgård på sommaren? Göteborgs skärgård är helt underbar under sommarhalvåret och varje ö, liten som stor har sin charm och egen karaktär. Tack vare alla mysiga vandrarhem som finns i skärgården kan man enkelt båtluffa från ö till ö. Här nedan har vi ett exempel på hur man kan resa runt och bo.

Från Saltholmen till Vrångö

Med båtfärja kan man ta sig ut till skärgården och om man väljer att ta båt nummer 281 från Saltholmen mot Vrångö kan man fördelaktigt göra en resa med tre stopp i skärgården. På varje stopp finns mysiga vandrarhem att stanna över på. Första stoppet efter Saltholmen är Styrsö Skäret, andra är Donsö och den tredje och sista är Vrångö.

Om man förälskar sig i någon av öarna kan man kanske tänka sig att flytta dit. Den som bor i och omkring Göteborg och som vågar ta det steget kan använda sig av flyttstädning göteborg för att göra flytten smidig och enkel vad gäller det praktiska.

Första stoppet och första vandrarhemmet för tredagarsresan

När man hoppat på båten i Saltholmen tar det cirka 13 minuter innan den lägger till på Styrsö. Här finns ett pensionat man kan checka in på som kallas för Pensionat Skäret. Pensionatet ligger vackert vid havet och är personligt och ganska litet. Det finns endast 13 rum. Ett dubbelrum kostar från 2 395 kr och uppåt beroende på rumstyp och utsikt. Frukost ingår.

Andra stoppet – Donsö

När man spenderat en dag på Styrsö är det dags att bege sig till färjeläget igen för att ta sig vidare med samma båt till Donsö. På Donsö finns Donsö Bed and Breakfast, endast 10 minuters promenad från färjeläget. Boendet är personligt, litet, enkelt och mysigt. Detta passar perfekt för en natts övernattning. Priserna för ett rum är omkring 1089 kr men kan bero på årstid och säsong. På sommaren brukar priserna höjas något och på vinterhalvåret är det tvärtom, vilket inte känns helt ologiskt med tanke på att turismen ökar på sommaren.

Sista stoppet på Vrångö

Sista stoppet för denna tredagars resa blir på Vrångö. Här kan man bo på Kajkanten. Man bokar enkelt rummen på hemsidan, eller rättare sagt bokar man en egen sjöbod precis vid kajkanten som namnet avslöjar. Läs mer om Vrångö och öns historia på Wikipedia och se till att få ut det bästa av ditt besök.

Kom ihåg att ta med dig bakkläder, solhatt och solkräm. På öarna är det lätt att bränna sig efter ett dopp i det salta havet och efter en dag på färjan. Kom också ihåg att njuta av härliga bad och vackra vyer i Sveriges kanske vackraste skärgård.

FÖRFATTARE | lovisa Comments | Kommentarer inaktiverade för Vandrarhem i Göteborgs skärgård DATUM | maj 12, 2019

Kategorier och taggar

lovebond-lite