Strandflickornas Havshotell i Lysekil

Strandflickornas Havshotell i Lysekil Image

Strandflickornas Havshotell i Lysekil

Hos Strandflickorna i Lysekil värnar man om badortens historia. Man driver sin verksamhet i ett av de vackra sekelskifteshus som finns kvar sedan orten tjänade som bad- och kurort under 1800-talets andra halva.

Ägarna har renoverat såväl rum som allmänna ytor med varsam hand och i tidstypisk anda; möblerna går i jugendstil och ackompanjeras av vacker pärlspont och tidsenliga tapeter.

Alla rum är unikt inredda och erbjuder sina gäster en avkopplande och vacker miljö. Strandflickorna vet verkligen hur man visar sig från sin bästa sida som företag, men skulle man behöva marknadsföra sig ytterligare erbjuder Printer.se såväl profilprodukter, kläder, tygpåsar mm.

Historik

Huset där Strandflickorna håller till har tjänat som hotell ända sedan 1894. Det var en intendent Widhe som lät bygga detta pampiga hotell. Det var först 1998 som Havshotellet införlivades med den pampiga byggnaden, som numer drivs med målet att skapa en känsla av att tiden har stått still.

Strandflickornas historia tar alltså sin början i början av 1990-talet, då vandrarhemmet Toppensnäckan höll öppet för första gången under sommaren. 1993 fick man äntligen lov att arrendera Strandhotellet och en dröm gick därmed i uppfyllelse.

Bokningsbara paket

Strandflickorna erbjuder olika weekendpaket, som kan innefatta allt från spa-bad, kajakpaddling, bergsklättring, shopping, dykning, möte med vilda djur och en rad andra spännande saker. Det är fritt fram att boka det som passar resesällskapet bäst, och det kanske allra bästa; det finns någonting för alla åldrar, plånböcker och intressen.

Reser man med familjen finns det dessutom ett särskilt familjepaketet som kallas för Salt & vilt. Det inkluderar ett besök på den fantastiska djurparken Nordens Ark som ligger i Sotenäs kommun, mitt emellan sommaridyllerna Lysekil, Munkedal och Kungshamn/Smögen.

I familjepaketet ingår också ett besök på akvariet Havets Hus i Lysekil, där det finns möjlighet att titta på djur som lever i västerhavet.

Olika boendeformer

Det finns tre olika varianter av boende att välja mellan:

  • Strandflickornas Havshotell

Inredningen är präglad av Konung Oscar II då han regelbundet besökte kurorten Lysekil under sin tid som kung. Det vackra sekelskifteshotellet har till och med en svit uppkallad efter honom.

  • Husen vid havet

Dessa två hus består av två stycken hotellrum byggda i glas, och står på pålar fästa i graniten under havsytan. Det går att boka antingen Havsateljén eller Badpaviljongen, och båda erbjuder möjligheter att konferera, bada bubbelbad och bastu.

  • Strandvillan

Denna vackra strandvilla byggdes 1894 för ortens förnäma gäster. Villan har blivit ett mycket populärt annex där det går att välja mellan att boka hotellstandard alternativt vandrarhemsstandard.

Mat och dryck

Önskar du självhushålla medan du bor hos Strandflickorna går det alldeles utmärkt. Det finns både sällskapsrum och en stor trädgård med havsutsikt. Köket är välutrustat med dubbla spisar, ugnar och micro samt fulla uppsättningar av porslin, glas, bestick och köksverktyg.

Önskar du bli serverad kan du besöka det vackra orangeriet Fröken Fridhem, som serverar en härlig bistromeny och ligger alldeles intill huvudbyggnaden.

Allt är alltid nära västkustens vackra klippor och hav, så att ta sig ett uppfriskande dopp efter maten går aldrig så lätt som hos Strandflickorna i Lysekil!

FÖRFATTARE | lovisa Comments | Kommentarer inaktiverade för Strandflickornas Havshotell i Lysekil DATUM | november 5, 2018

Kategorier och taggar

lovebond-lite