Kända vandrarhem i fjällmiljö

Kända vandrarhem i fjällmiljö Image

Kända vandrarhem i fjällmiljö

Att semestra i Sverige genom att bo på vandrarhem är ett prisvärt och trevligt sätt att upptäcka nya smultronställen. Om du är intresserad av skidåkning eller vandring i storslagen fjällmiljö finns det flera vandrarhem att välja mellan.

Att bo på vandrarhem behöver inte vara spartanskt och obekvämt. För det mesta går det att boka ett eget privat rum för den som önskar. Det finns duschar, toaletter och tillgång till ett praktiskt kök. Till skillnad från att bo i tält på en camping är vandrarhemmet ett mer bekvämt boende som ändå är billigt jämfört med att bo på hotell. Om du letar boende via Fastighetsmäklare Stockholm kan ett vandrarhem vara en kortsiktig boendelösning innan du har tillgång till en permanent bostad.

Sveriges bästa vandrarhem i fjällen

Den som väljer att semestra i Sverige istället för att ta tåget eller flyget utomlands har många olika prisvärda vandrarhem att välja mellan.

Varje år utser Sveriges Turistförening Årets kudde bland Sveriges vandrarhem. Tävlingen Årets kudde utser vinnare i flera kategorier. Tre av dessa är årets Vandrarhem/Hotell, Fjällstation och Fjällstuga som är utvalda av gästerna.

Bästa vandrarhemmet/hotell i fjällmiljö

Guldet i kategorin vandrarhem/hotell tog Södergården i Åre hem. Södergården är det enda astma- och allergianpassade vandrarhemmet i Norden. Den vackra naturen runtomkring med närheten till Åre som erbjuder både skidåkning och vandring gör vandrarhemmet till gästernas favorit.

De tre bästa fjällstationerna

Gästernas val av fjällstation blev Helags Fjällstation. Fjällstationen är belägen vid foten av Helagstoppen. Med renar utanför knuten och ett trevligt bemötande får fjällstationen högsta betyg av sina gäster. På andra plats i kategorin fjällstation kommer Hemavan Fjällstation. Hemavan passar den som älskar att åka skidor. Eftersom fjällstationen ligger bara 100 meter från Kungsleden är den också perfekt för den som tycker om att vandra. Tredje platsen hamnade hos Storulvån Fjällstation. Med nyrenoverade rum och familjär stämning är det en av gästernas favoriter bland fjällstationer.

De tre bästa fjällstugorna

Tarfala Fjällstuga blev gästernas val av Fjällstuga. Stugan ligger vid en glaciärsjö med oändliga möjligheter till vandring och skidåkning. En populär stugvärd gör att gästerna öser lovord över vandrarhemmet.

Alesjaure Fjällstuga knep silvret i kategorin Fjällstuga. Med sina fräscha och nyrenoverade stugor och en rejäl storstuga är stugan ett bekvämt boende vid Kungsleden. Bronset gick till Abiskojaure Fjällstuga. Belägen i Abisko Nationalpark vid Kungsleden ligger den bra till för skidåkning och vandring. Abiskojaure Fjällstuga är nyrenoverad och även byggd för att passa gäster med funktionsvarianter.

För den som älskar att vandra eller åka skidor i fjällen finns det med andra ord många slags boenden att välja mellan. Men vandrarhem finns inte bara i fjällmiljö. Om du hellre vill se skärgården eller en storstad kommer du att kunna hitta ett fint vandrarhem.

FÖRFATTARE | lovisa Comments | Kommentarer inaktiverade för Kända vandrarhem i fjällmiljö DATUM | augusti 11, 2019

Kategorier och taggar

lovebond-lite