Kända vandrarhem i Sverige

Kända vandrarhem i Sverige Image

Kända vandrarhem i Sverige

Sveriges huvudstad Stockholm är ett av landets mest populära destinationer för resor, för semester såväl som arbete. I staden finns flera populära vandrarhem. De olika vandrarhemmen har alla olika karaktärsdrag, som anrika hus, modern design, cool fasadbelysning eller urban känsla.

City Backpackers Hostel, Stockholm

City Backpackers Hostel ligger i centrala Stockholm. Detta vandrarhem är av typen hostel. Det är ett populärt hostel för såväl unga som äldre backpackers på genomresa. City Backpackers Hostel ligger ett stenkast från Stockholm Centralstation, vilket gör det väldigt bra för någon som ska upp tidigt på morgonen och ta ett tåg eller ankommer sent på kvällen. I hostelets lokaler finns ett allrum, en bastu, samt ett frukostcafé och en bar som även serverar mat. Vandrarhemmet hyr även ut cyklar till den som vill upptäcka Stockholm mer aktivt.

Generator, Stockholm

Ett annat hostel som också är väldigt populärt är Generator. Det tillhör en kedja som har flera olika hostel runt om i Europa, bland annat i Berlin. Med en snygg urban design lockar Generator olika typer av resenärer, allt från semesterfirare till backpackers. I hostelets lokaler finns det bland annat privata enkel- och dubbelrum, sängar i sovsalar och även studiolägenheter.

Af Chapman Hostel

Af Chapman Hostel är ett väldigt häftigt och unikt vandrarhem i centrala Stockholm. Vandrarhemmet Af Chapman är en omgjord båt. Båten ligger vid Skeppsholmen och är ett av Stockholms mest originella hostel som man kan bo på i staden. Här kan man bo i antingen en enkel eller en bubbelhytt. Från båten har de boende utsikt över fina omgivningar. Bland annat ser de boende ut över Gamla Stan.

Rygerfjord Hotel & Hostel

Utöver Af Chapman Hostel kan man även bo på båtarna Rygerfjord Hotel & Hostel, som ligger förtöjda vid Södermälarstrand. Hotellet och vandrarhemmet består av tre stycken olika fartyg. Rygerfjord Hotel & Hostel ligger nära Slussen och har en restaurang ombord och ett soldäck med en bar. Här kan du vaggas till sömn av vågorna som kluckar, utan att behöva vara ute på öppet hav. Ett lagom äventyrligt sätt att spendera sin natt helt enkelt.

Old Town Hostel, Gamla Stan

I Gamla Stan ligger det trevliga vandrarhemmet vid namn Old Town Hostel. Här bor man i ett hus som härstammar från 1600-talet. På gatorna som slingrar sig runt omkring finns massvis med olika gamla och vackra hus som talar om dess historiska vingslag. Som boende kan man huseras i nya modernare rum med eller utan fönster. Är man lite mer äventyrlig av sig kan man bo i den sovsal som liknar en grotta som ligger mellan det gamla husets valv. Denna stora sovsal delas upp med hjälp av draperier och glasväggar, vilket ger varje bädd en privat känsla.

FÖRFATTARE | lovisa Comments | Kommentarer inaktiverade för Kända vandrarhem i Sverige DATUM | augusti 10, 2019

Kategorier och taggar

lovebond-lite