Kända vandrarhem i Sverige

    Hem  /  Kända vandrarhem i Sverige

Kända vandrarhem i Sverige Image

Kända vandrarhem i Sverige

Att semestra i sitt hemland har blivit allt mer populärt de senaste året. Speciellt i och med den nya klimatrörelsen som hellre ser att vi åker tåg än flyg, eftersom vi behöver förändra hur mycket utsläpp vi släpper ut när vi reser. Därför tar många nu chansen att resa runt i Sverige och upptäcka allt det fantastiska i vårt vackra land. För den som vill resa länge och se mycket är det riktigt bra att bo på vandrarhem. Att bo på vandrarhem är ofta familjärt och socialt, och dessutom är det ofta mycket prisvärt. På många vandrarhem är det även möjligt att laga sin egen mat, vilket många tycker är väldigt bra när man reser med familj eller ensam, eller bara längtar efter att laga något enkelt och gott. För alla er som är på jakt efter att resa runt och upptäcka Sverige, och här har vi därför listat de allra mest kända vandrarhemmen som finns från norra Lappland till södra Skåne i Sverige.

Pältsa Fjällstuga

Är du på jakt efter att upptäcka svensk natur och vandra, är ett riktigt hett tips att besöka Lappland. Vid Kummaenos dalgång ligger Pälsa Fjällstuga, som är perfekt för dem som vill vandra upp längs det nordligaste fjället i Sverige. Därutöver ligger Treriksröset tre kilometer från vandrarhemmet. Treriksröset är ett rös som ligger på gränsen mellan Sverige, Norge och Finland. Tänk på att detta är avskilt och du bör ha inhandlat din utrustning för vandring i butik eller via en nätbutik som Itaboutdoor.se innan du åker upp till norra Sverige.

Fältjägarens Fjällstuga

Vill du se mycket av Sveriges natur men inte ta dig hela vägen upp till Treriksröset, är ett annat tips att åka till Härjedalen. Här kan du bo på populära Fältjägarens Fjällstugan. I Härjedalen finns Helagsfjället, som National Geographic till och med utnämnt som en av de vackraste toppturerna i hela världen. Det är alltså en topptur som definitivt är värd sin tur.

Sågverket vandrarhem

Vill du bo på ett speciellt vandrarhem är ett tips att besöka Sågverkets vandrarhem i Ångermanland. Det ligger nära den vackra och mycket populära vandringsleden och naturreservatet Höga Kusten. Detta är sedan ett par år tillbaka ett av UNESCOs världsarv. Ska du vandra Höga Kusten är Sågverket vandrarhem perfekt att bo på, då det ligger nära Härnösand och i början på vandringsleden.

Smygehuk Fyr & Logi

Ett annat roligt tips är att bo i en gammal fyr! I Smygehuk i Skåne ligger Smygehuk Fyr och Logi, ett vandrarhem som är ett omgjort fyrvaktarhus. Smygehuk är en gammal fiskeläge som ligger pittoreskt och enskilt. Här finns kanske inte så mycket, utan bara ett café och en glasskiosk. Men det finns flera andra närliggande små byar. Smygehuk Fyr och Logi är perfekt för dig som vill bo lite enskilt, med utsikt och precis vid havet. Perfekt för dig som är ute efter återhämtning under sommartid.

FÖRFATTARE | lovisa Comments | Kommentarer inaktiverade för Kända vandrarhem i Sverige DATUM | augusti 3, 2019

Kategorier och taggar

lovebond-lite